پایتخت طبیعت ایران کجاست؟
اگر گذارتان به لرستان افتاد، این بار سری هم به دورود بزنید. دورود که در گذشته بین النهرین و بحرین نامیده می شد، در محل تلاقی دو رودخانه تیره و ماربره که به ترتیب از کوه های گرو (گری) بروجرد و اشترانکوه الیگودرز سرچشمه می گیرند، واقع شده است. هسته اولیه شهر در حقیقت چند روستا با فعالیت کشاورزی بود که به سرعت چهره روستایی خود را از دست داده و به یک شهر صنعتی تبدیل شدند. شهرستان دورود از شمال به سربند (استان مرکزی) از شرق به شهرستان ازنا، از جنوب به الیگودرز، از غرب به خرم آباد و از شمال غربی به بروجرد محدود است. دورود در مسیر راههای اصلی بروجرد ـ الیگودرز و خرم آباد ـ الیگودرز قرار دارد. فاصله آن از خرم آباد 77 کیلومتر، از بروجرد 61 کیلومتر و از الیگودرز 60 کیلومتر است.
دامداری از مشاغل اصلی مردم این شهرستان است و محصولات و فرآورده های دامی از عمده صادرات این ناحیه به شمار می آید. یکی از کارخانههای مهم دورود، کارخانه سیمان است که تولیدات آن به سایر شهرستان ها صادر می شود. سیمان، فرآورده های دامی و انواع میوه از جمله صادرات دورود به شمار میآیند.
دورود محصولات کشاورزی متعددی دارد، از جمله گندم، جو، تره بار، بنشن، گیاهان علوفه ای، سیب، انار، انگور، گلابی، زردآلو، آلبالو و گیلاس. آب مورد نیاز برای کشت این گیاهاناز رودخانه های اطراف تامین میشوند. اقتصاد دورود بر پایه دامداری، کشاورزی و صنایع است و صادرات آن شامل هر سه گروه فوق است.
طبیعت دورود
طبیعت این شهرستان زیباست و به همین دلیل عنوان آن را پایتخت طبیعت ایران میدانند، دورود از نظر جاذبههای طبیعی و گردشگری دارای مراکز فراوانی میباشد که از جمله آن دریاچههای گهر بزرگ و گهر کوچک در اشترانکوه، دره نگار، چشمه اسرار آمیز وقت ساعت، منطقه رنگیه، غار مردهها و بسیاری از مناطق مختلف را میتوان نام برد.
در سفر به درود از دریاچه گهر، آبشار بیشه پوران، آبشار بیشه تیری، آبشار دوش خرسان، آبشارهای اشترانکوه، آبشاردره اسپر، آبشار وقت و ساعت، آبشار سفیدآب، دره نی گاه(نگار)، چشمه ساعت، بیشه پیرتو، بیشه آبگرم، سراب و چشمه راکن باید دیدن کنید.
اشترانکوه
اشترانکوه که به آلپ ایران نیز معروف است. این رشته کوه بلندترن رشته کوه در منطقه میباشد. البته این نام گذاری تنها به دلیل بلند بودن آن نیست بلکه به دلیل شیب تند کوهها و درههای جوان و v شکل و یخچالهای طبیعی و دائمی آن است. بلندای بلندترین قله آن که سنبران است 4150 متر و قله گل گل 4050 متر است.
پریز کوه
کوه پرز از کوههای اطراف دورود میباشد که قله این کوه به ارتفاع 3070 متر است.[نیازمند منبع] در راه صعود به این قله چشمه راکن قرار گرفته است. در مسیرصعود به این قله، غاری به اسم غار پریز نیز وجود دارد که محلی برای استراحت کوهنوردان میباشد.
دریاچه گهر
دریاچه گهر در میان رشتهکوه اشترانکوه در استان لرستان واقع است. این دریاچه در منطقه حفاظت شده اشترانکوه بین بخش مرکزی شهرستان ازنا بین بخش زز و ماهرو الیگودرز و بخش مرکزی دورود قرار دارد. این دریاچه که به «نگین اشترانکوه» معروف است یکی از زیباترین دریاچههای طبیعی ایران به شمار میرود و با ارتفاع 2360 متر از سطح دریا در میان منطقه حفاظت شده اشترانکوه واقع شدهاست. این دریاچه به سبب نداشتن راه ماشینرو تا حد زیادی از خرابی و آلودگی به دست انسان به دور ماندهاست.
آبشارها
آبشار ازنادر یا دره اسپر آبشاری فصلی است که در 7 کیلومتری جنوب خاوری دورود در دره اسپر قرار دارد.
آبشار آبگرم در فاصله 23 کیلومتری جنوب شهرستان دورود به طرف بیشه پوران در امتداد جاده راه آهن قرار دارد.
آبشار پوران در جنوب شهرستان دورود در فاصله 35 کیلومتری قرار دارد. این آبشار یکی از جاذبههای استان لرستان است.
فراوری: الهام مرادی
بخش گردشگری تبیان